4895 | Ilmajoen Salsiccia | 28.04.2022 | 92 | Lihaa ja rasvaa löytyy, sitruunainen vivahde maussa, sinappi on tarpeeton, kuori oikein hyvä, yrttejä löytyy, tasapainoinen mausteutus, rakenne sopiva, pysyy hyvin kasassa, valmistustapa vaikuttanee lopputulokseen, maku tuntuu pitkään. | € 22.80 |
4872 | Feri's Marokkalainen Merguez | 03.03.2022 | 84 | Valmistustapa varmaan oikea laitteet puutteelliset samaan kaikkea makkarasta irti, hiukan kuivuu valmistuksessa, mukavat mausteet, rakenne rouhea, pitkä mukava jälkimaku. | € 27.00 |
4845 | Les Occitanes Mini Chorizos Å• Cuire | 25.11.2021 | 71 | Sitkas kuori, lihaa tuntuu olevan jotenkin pehmeä esitys, chili purskee pintaan, liha leikattu karheaksi, jauhelihamainen rakenne, valmistustapa ehkä tehnyt oikeutta makkaralle. | € 23.94 |
4562 | Reinin Lihan Feta-tomaatti-karitsasalciccia | 26.09.2019 | 79 | Mehukas, vaikka valmistustapa ei kyseistä makkaratyyppiä suosikaan, makkarassa riittävästi lihaa, maku makeahko, jokin tunnistamaton mauste/lisä makkarassa, puruvastus ja -tuntuma hyvä, erilainen, pirteän makuinen. | € 23.70 |
4481 | Wigren Pölser | 07.03.2019 | 54 | punainen vähemmän syötävä kuori mutta syötävä, mausteita? Pelkkää suolaa, savua hiukan, kovaan nälkään , valmistustapa voisi olla toinen, tanskalaisen esikuvan mukainen muttei vertainen, menettelee aterian osana. | € 12.66 |
4474 | Feris Tulinen Paprika Raakamakkara | 28.02.2019 | 71 | Maalaismainen tunnelma, hiukan polttava, kuori jää vähän sitkeäksi, hiukan kuiva, chili pysyy kurissa, valmistustapa kohtelee makkaraa epäsuotuisasti. | € 24.00 |
4464 | HK Hot Dog Nakki | 07.02.2019 | 25 | Kollageeninen pinta, löysä massa lämmityksen jälkeen ainakaan kiuaspannulla valmistusta ei voi suosittaa jos mitään lämmitystä, massa menee aivan löysäksi ja sisus kipertyy kuoren ympäsille, kuori muuttuu peltiseksi ja kovettuu lähes syömäkelvottomaksi, vaikka jaksaisikin sen poikki purra, mausteet ovat jääneet pussiin, tämä suoritus herättää vain kysymyksen, miksi? | € 9.05 |
4444 | Chef Wotkin's Uunilenkki | 06.12.2018 | 53 | muovikuori pois ennen valmistusta, mehevä, omalaatuinen maku, vähän puruvastusta. | € 9.60 |
4411 | Henri Raffin Savustettu Ranskalainen Makkara | 27.09.2018 | 79 | Hyvin lihaisa, kuori hiukan paksu, rasvaa isältä pojalle, makkaramassa miellyttävä, mutta maut hiukan peitossa kateissa, jälkimaussa voi hyvällä omalla tunnolla aistia pippurin, valmistustapa ei tee oikeutta ehkäpä makkaralle, vaikka pippuria ja yrttejä, mausteisesta voi puhua, lihaa, rasvaa ja suolaa, ne dominoivat makkaraa. | € 8.80 |
4218 | Liedon Lihakaupan Jethron Jämäkkä | 27.07.2017 | 86 | Sian- ja Naudanlihaa, Nathriumkloridia, kananmunajauhetta, Kuori OK, sopivasti rasvainen, paljon lihaa, pippurikin vähän pistelee, valmistustapa suosii makkaraa, tiukkaa tavaraa, onko lihaa liikaakin? Sinappi paranne makkaraa, mausteista sinappia voi yrittää, mehukas ja maukas makkara. | € 14.90 |
4160 | Saarioinen Lammaswursti | 02.03.2017 | 67 | Robusti rakenne, kuiva, esikypsennyt poisti vähätkin rasvat vähärasvaisesta makkarasta, rasvaa puuttuu, lihaa tosi paljon, mutta valmistustapa hiukan kyseenalainen tämän tyyppisille makkaroille, muutenkin saa olla tarkkana, valmistustavasta riippumatta. | € 20.79 |
4028 | Grillimaisteri World Fenkoliraakamakkara | 02.06.2016 | 72 | Fenkoli maistuu voimakkaasti, yrttejä paljon, jotenkin epätasapainoinen, joillekion liian kukkeanmakuinen, alkupuolella pippuri vähän hyökkäsi mutta tasoittui myöhemmin, valmistustapa ei ehkä suosinut makkaraa, lisää lämpöä makkara kaipasi. | € 10.63 |
3890 | Saarioisen Grilliwurst Yrtti Bratwurst | 20.08.2015 | 88 | Raakamakkaramainen rakenne ja suutuntuma, paljon yrttejä näkyy makkarassa, mutta jäävät jotenkin makkaran yleisen lihaisuuden alla aluksi, jälkimaussa kuitenkin havaittavissa runsas yrttisyys, kuivuu jotenkin valmistuksessa, rasvat erottuvat massasta, valmistustapa tehne makkaralle täyttä oikeutta. | € 12.46 |
3706 | Wurst Fennican Mexicanawurst | 31.07.2014 | 86 | Tirisevän maukas makkara, paljon pippuria, valmistustapa hiukan sorsii makkaraa, makkara vaatisi hiukan lisukkeita, mausteutus voimakas, massa rouhearakenteinen, erittäin pitkä jälkimaku, tällaista makkaraa tulee harvoin vastaan. | € 20.90 |
3686 | HK Kabanossi® Makujen Maailma Kolbasz Grillimakkara | 05.06.2014 | 79 | Naudanlihaa ja sianlihaa tarkemmin ilmoittamatta. Rasvaa isoina biitteinä massassa, paprikaa, chiliä näkyvissä ja tuntuvat maussa myös, kuori vähän sitkeähkö, mausteet tuntuvat tasaisesti, ehkä lievästi tasapainon vieressä, chili polttelee vähemmän kuin normi chilimakkarassa, ehkä johtuen rasvaisuudesta, mausteet pienesti piilossa mutta tulevat esiin, onnistunut mausteutus, makuja paljon. Tälläkin makkarassa odotusarvo muissa valmistustavoissa. | € 8.50 |
3577 | Aito Nürnbergin Bratwursti | 26.09.2013 | 93 | Mukava suussa vaikka tummanvärinen, perinteinen maksamakkaramaisuus esillä jo alkupuraususta lähtien läpitunkevana, rateat mausteet, hiukan kuivahko, joku muu valmistustapa sopivampi, kivan makuinen, avaruusmakkara foliopakkauksen perusteella. | € 19.90 |
3464 | Luha Suitsutare Juustoröngas | 27.02.2013 | 67 | Juustoa löytyy, maussa jokin oudohko vivahde, normaalista poikkeva maku, sitruunainen vivahde, jonkun suussa metallisen tuntuinen maku, lämmitys parantanut makua. savun tai oikeammin aromivahventeen tuntua, mitä sitten \"traditsiooniliselt\" valmistustavan osalta taas tarkoittaakaan? Makkara sinänsä syötävà | € 4.00 |
3451 | Laidun Hereford Bratwursti | 31.01.2013 | 54 | Hyvin paljon lihaa, maku jotenkin omituinen, mieleen tulee saippuamaisuus tai jollekin kalanmakuisuus, hyvin erilainen makkara kuin odotettu, vaikka ulkomuoto tumma ja massa kiinteä, joku lukuisasti käytetyistä yrteistä sopimaton makkaralle tässä valmistustavassa? Jäähtyneenä nakki taas maultaan hyvinkin syötävä. | € 18.00 |
3327 | Savuhovi Peijakas Riistanakki | 29.03.2012 | 58 | Napsuva nakki, maku on pitkä, muttei maukas, joku mauste dominoi, lihaa paljon ja tuote maistuu lähinnä lihalta. Tätäkään makkaraa valmistustapa suosinut yhtään. | € 21.56 |
3326 | Hein Bio Wieninnakki - Luomu | 29.03.2012 | 54 | Jauhomainen rakenne, vähän kuivahko, tasainen massa, vähän paksu kuori, kuori maukkain osa makkaraan, makkara yllättää muttei positiivisesti,kehitetty lasten makuun, tarvitsee sinappia, kuinka onkaan voitu tuhota mahdolliset hyvät tarveaineet tällä tavalla? Ainakin valmistustapa epäsopiva makkaralle. | € 19.04 |