25 VUOTTA MAISTELTUJA MAKKAROITA
HARJUN MAKKARATEHDAS NIUKASTI VOITTOON Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaaksi osoittautui helsinkiläisen Harjun Makkaratehtaan valmistama Valkosipuli-yrttimakkara. – Useamman makkaran saatua samat pisteet vertailimme seuraavaksi makupisteitä, jolloin yhden pisteen erolla löytyi voittaja!, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Kaikkiaan kuusi makkaraa palkitaan kunniakirjoilla AKS:n XXV vuosijuhlan yhteydessä 17. syyskuuta. Voittajamakkarat […]
Akateeminen Kiuas-Seura arvioi 4000. makkaransa
Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) arvioi 4000. makkaransa torstaina 14.4.2016 kello 17 ravintola Bryggerin tiloissa Helsingissä, osoitteessa Sofiankatu 2.
ALL NATURAL BRATWURST VUODEN PARAS MAKKARA
Palkittuja makkaroita ympäri suomenmaan Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Kaikista arvioiduista makkaroista parhaaksi osoittautui Pietarsaarelaisen Snellmanin Lihajalostuksen valmistama All Natural Bratwurst, ”Maksamakkaramaisuutta löytyy perinteen mukaisesti, makkarassa lihat ovat menneet erittäin hyvään tarkoitukseen!”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Kaikkiaan kuusi makkaraa palkitaan kunniakirjoilla AKS:n XXIV vuosijuhlan yhteydessä 19. syyskuuta. Voittajamakkarat ovat saaneet korkeat […]
LammasMerguez paras makkara 2014
MAKKAROIDEN MAUSTEUTUS ON TAITOLAJI Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Kaikista arvioiduista makkaroita parhaaksi osoittautui Perniön Lihan valmistama Helsingin Makkaratehtaan Lammasmerguez, ”suutuntuma on sopiva, ja makkaran maku erilaisine vivahteineen pitkään jatkuva”, kertoo AKS:n puheenjohtaja Jyri Jämsä. Kaikkiaan kuusi makkaraa eri sarjoissa palkitaan kunniakirjoilla AKS:n vuosijuhlan yhteydessä 20 syyskuuta.
MAKKAROISSAKIN LÄHIRUOKA LAADUN TAE
HARJUN RAAKAMAKKARA VUODEN PARAS Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n (AKS) valitsi tänä vuonna taas parhaat makkarat makkaratyypeittäin. Kaikista arvioiduista makkaroita parhaaksi arvioitiin Harjun makkaratehtaan valmistama Savuinen Mustapippurimakkara, ”loistavan tasapainoinen makkara”, kertoo puheenjohtaja Jyri Jämsä. Kaikkiaan 6 makkaraa eri sarjoissa palkitaan kunniakirjoilla AKS:n vuosijuhlan yhteydessä 21. syyskuuta.
Kesäretki Pärnuun Grillifestareille 07-09.06.2013
Hinta: 216€/hlö/2hh Tänä vuonna Grillifestivaalimatka järjestetään yhteistyössä ER-matkojen kanssa. Bussi lähtee keski-Suomesta ja tulee Helsinkiin Tampereen ja Hämeenlinnan kautta, joten mukaan pääsee helposti. Hinta sisältää: Bussikuljetukset turistibussilla meno-paluu Eckerö m/s Finlandia hotellimajoitus Pärnu Sadama Villa aamiaiset hotellissa
RÖÖPERIN CHILIGRILLI VUODEN PARAS
AKS VALITSI ENSIMMÄISTÄ KERTAA PARHAAT TYYPEITTÄIN Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n (AKS) valitsi tänä vuonna ensi kertaa parhaat makkarat makkatyypeittäin. ”Emme enää vertaa ryynimakkaraa bratwurstiin, vaan nostamme esiin erityyppisiä loistavia makkaroita”, kertoo puheenjohtaja Jyri Jämsä. Kaikista arvioiduista makkaroita parhaat pisteet sai Perniön Liha Oy:n valmistama Rööperin Chiligrilli, jossa ”juusto tasapainottaa chilin poltteen suuhun sopivaksi.” Kaikkiaan 8 valmistajaa […]
Grillifestivaalit 2012
Lauantaina kesäkuun 9. päivä lähdemme makkaramatkalle Viroon. Matkalle mahtuu mukaan 12 henkeä, ja paikkoja on vielä muutama jäljellä. Matkan hinta on 139 euroa ja se sisältää: Laivaliput Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin 1 yö aamiaisella hotellissa 2hh (1 hengen huonelisä 14 €) 16 paikkainen minibussi koko ajan käytössä, alkaen Tallinnan satamasta ja päättyen Tallinnan satamaan vierailun Votkinin riistatehtaalla
SAARIOISTEN TUOREMAKKARA VUODEN PARAS
20-VUOTIAS AKS VALITSI PARHAAT MAKKARAT JA KUNNIAJÄSENIÄ Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n (AKS) valitsema paras kotimainen makkara vuodelta 2011 on hämäläisen Saarioinen Oy:n valmistama GrilliWurst Yrtti-Bratwurst tuoremakkara. ”Miellyttävä tuoksu, karkea rakenne, yrttiä esillä jo paljaallakin silmällä, ja sopivat mausteet vaikuttavat paljon.” toteaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Kakkossijalle ylsi Kivikylän Kotipalvaamon Saksalaistyyppinen Bratwurst joka on ”perinteinen brade, lievästi maksamakkaramainen […]
Tuhat kertaa makkaran maistelua
Akateeminen Kiuas-Seura on testannut uutuusmakkaroita jo 20 vuoden ajan. ”Rasvaa, lihaa, valkosipulia. Nenä on ollut vähän tukossa, tämä avaa sen”, Vesa Vuorimaa sanoo nyökkäillen. ”Rakenne on mukava: vähän pureksittavaa hampaille, mutta ei liian järeää”, Jyri Jämsä jatkaa. Niilo Orola täyttää arvostelupöytäkirjaa. Pöydässä joukko miehiä mutustelee kuumia makkaranpaloja ja siemailee palanpainikkeeksi olutta. Kattosaunatilan ikkunoista avautuu kaunis […]