5199 | Xtra Kuoreton Nakki | 27.02.2025 | 50 | Koneellisesti erotettua broilerinlihaa luistansa. Tuntuu puruvastusta, maussa rasvaa ja jotain lihaan verrattavaa, suolaa, joku voi väittää pippurinkin makua löytävänsä. Lämmitya parantanut makua, päinvastoin pinnan korvaava kerros muuttui kovaksi ja sitkeäksi, irroten pehmeästä sisällöstä. Kylmänä hienon tasainen massa, Lämmitys vähemmän suositeltavaa. | € 2.94 |
5137 | Snellman Hot Nduja Grillimakkara | 30.05.2024 | 77 | Rasvainen vaikka grilli kuivattaa nopeasti pois rasvaa ,rakenne jää pehmeäksi, mutta kuori muuttuu nahkamaiseksi, toisin kuin monen muun makkaran kohdalla, joille tekee rapeaksi, rasvaa riittää edelleen massassa. | € 12.83 |
5127 | Wilhelm Hujoppi | 09.05.2024 | 69 | Hyvin tiukka massa, jota lämmitys löysennä, kuori muuttuu rapsakaksi paistinpannulla, massa säilyttää jämäkkyytensä loppuun asti, jopa liian tiukka puruvastustus, mikä vie ilon maistelulta, maussa rasva ja suola pääsevät etuasemaan muihin makuihin nähden, maukas lihaisa perusnakki, joka muistuttaa lähinnä grillibalkaneita ilman maustelisää. | € 13.91 |
5099 | Palcarca Chorizo Chipotle | 08.02.2024 | 83 | Rasvaa, chiliä, rapea kuori, jokin vihreä yrttiäinen, lihaisa ja truokaisa, hyvää rasvaa, hiukan makeahko, jokin muuttuu sokeriseksi kypsennyksessä. 30% pois hinnasta. | € 17.47 |
4956 | Pirkka Vegemakkara | 27.10.2022 | 45 | Kylmänä melkein ok, pippuria mukana, rakenne melko kiinteä, kuorikin joltinen, mutta lämmitys aukaisee rakenteen ja levittää massan auki ja pilkkoo nakin palasiksi, maku melko kasvimainen ja rakenne muuttuu rouheaksi kasvismuruksi, joskin pippuri tuntuu vielä. | € 16.63 |
4625 | Korpelan Grilli Kymppi | 15.03.2020 | 64 | Koostumus hyvin tasainen, rapea hyvä kuori, joka tummuu kivasti, massa muuttuu löysäksi kypsebbyksessä, perusmakkara, mausteena suolaa, suutuntuma puute. | € 6.39 |
4550 | Makulihan Nakunakki Kana | 05.09.2019 | 39 | Jos lihaa niin, jos tipua niin ok, kumimainen, kylmetessä muuttuu tympeän makuiseksi, jauhoinen purutuntuma, vähäinen puruvastus. | € 13.95 |
4464 | HK Hot Dog Nakki | 07.02.2019 | 25 | Kollageeninen pinta, löysä massa lämmityksen jälkeen ainakaan kiuaspannulla valmistusta ei voi suosittaa jos mitään lämmitystä, massa menee aivan löysäksi ja sisus kipertyy kuoren ympäsille, kuori muuttuu peltiseksi ja kovettuu lähes syömäkelvottomaksi, vaikka jaksaisikin sen poikki purra, mausteet ovat jääneet pussiin, tämä suoritus herättää vain kysymyksen, miksi? | € 9.05 |
4435 | Savustamon Uunilenkki | 29.11.2018 | 56 | Kuori kohtuullinen, muuttuu rapeaksi paikoitellen, tiukka massa, suola esille vasta jälkimaussa. | € 12.50 |
4331 | Atria Lihaisa Porkkana Lenkki | 29.03.2018 | 62 | 20% porkkanaa. Keinokuori, sikaa, massan väri muuttuu lämmityksessä, joka herättää epäilystä, massa sinänsä asiallinen, hiukan kuiva, tunnu niin rasvaiselta kuin peruslenkki. | € 8.75 |
4307 | Palvimestarien Valkosipulilenkki | 25.01.2018 | 60 | Muovikuori poistettu, massassa hyvin selviä lihabiittejä, suolaa mukana, tuo mieleen jonkun leikkelemakkaran, gouter-, jahtimakkara linjalla, mieluumin goutermakkaran, rankanmakuinen oikeastaan, lämmityksessä vetäytyy kasaan ja muuttuu pinnalta kovaksi, myös grillausjäljet muodostuu pintaan helposti. | € 13.70 |
4139 | Vikkara Liha-kasvismakkara | 02.02.2017 | 62 | Odottelemme koska liha-kasvis muuttuu viimein kasvis-lihaksi, lihaa löytyy kuintenkin jonkin verran, 25% Härkistä eli muuta eloperäistä, muut ilmenee punaisina pilkkuina lihan seassa, poikkea ulkonäöllisesti hirveästi aiemmasta, makea yleismaku ilmenee, tottuu jonkin ajan kuluessa lihanmakua sekoittaneeseen, kuori rapeutuu jonkin verran. | € 12.05 |
4105 | Rannarootsi Isukas Suitsusardell | 24.11.2016 | 58 | Sisältää vain kanamassaa, sopii hieman vanhemmille sukupolvillekin, puruvastus puuttuu, mukukin kadoksissa, sitkas kuori antaa hiukas vastusta, mutta mukuakaan siitä irtoa,lämmitys tekee makkarasta hödön rakenteeltaan ja makkar5a muuttuu jäähtyessään huonommaksi, makkara maistuu jopa liivattelta, jälkimaku huono. | € 4.00 |
3994 | Helsingin Makkaratehtaan KaritsaSalsiccia | 31.03.2016 | 81 | Maku on hyvin perinteinen, mehukas liha kertoo itsestään maussa, massa pehmeä, puruvastus vähäinen, mausteita ja pippuriakin tuntuu hiukan, kysymys lienee milloin lammas muuttuu karitsaksi? | € 19.13 |
3974 | Atria 280g Kevyt 12% Snack Nakki | 25.02.2016 | 23 | 50% hinnasta pois, kylmänä näyttää vielä syötävältä, ulkonäkö muuttuu lämmittettynä ja maku, rakenne löysää puuroa, aavistus suolaa, vaikuttaa huonosti ihmisravintona kalpaavaksi, hallituksen salainen ase tulevan nälänhädän varalta? | € 2.57 |
3883 | Saaremaan Olutgrilli Makkara | 13.08.2015 | 79 | Karkean lihan seassa nestemäiseksi muuttuva juusto valuu, joillekin voi sattua kuumasta makkarasta juustopommikin, karkea rakenne toisille miellyttävä kokonaisuus, toisille tuo mieleen mitä mahtaa sisältääkään, ainakin tiedossa mistä makkara koostuu, voimistuvaa chilin makua, chilin määrä sovi kaikille, polttaa suussa herkempiä. | € 11.40 |
3773 | Karelian KLJ -Lenkki | 08.01.2015 | 49 | Rasva maistuu, kiva pureskella, rasva jää suuhun ja kitalakeen, hyvä puruvastus, keinokuori poistettava. Jos resepti muuttunut niin huonompaan suuntaan. | € 10.00 |
3587 | Poutun Onni Tofu Kasvisnakki | 31.10.2013 | 32 | Rakenne löysä, kuori irtoaa masasta, makkara hylkii sinappia, vähän puruvastusta, muuttuu suussa paksuksikasvissosekeitoksi, makkarassatuntuu rasvaa olevan runsaasti. | € 10.35 |
3515 | Pajugrilli Chorizo | 06.06.2013 | 75 | Paprika ja rasva valuu ulos makkarasta, kunnon chorizo jos mikä, aito chorizo, mausteet kivat vaikka chili dominoi makua, lautasen pinta muuttuu punaisertavaksi, jopa vähän turhan jämäkkä makkara | € 14.90 |
3156 | Pajuniemen Helsinkiwursti | 03.02.2011 | 90 | Rasvaa ja valkoisia sattumia, perinteinen makkara, ei kevyt, hiukan valkosipulia, maku muuttunut tavanomaiseksi, sinappi ei tuo lisää.. | € 9.90 |