AKS julkistaa taas vuoden parhaan makkaran valinnan 15.9.2006. Kauden aikana löytyi 82 kotimaista uutuutta, jotka edustavat kaikkiaan 36 eri valmistajan ammattitaitoa.
Aiempia voittajia:
- 2005: Palermo, Wurst Fennica, Espoo
- 2004: Chef Wotkin’s Bierwurst, Lihatukku Veijo Votkin Oy, Helsinki
- 2003: Juustowursti, Wursti Oy, Järvenpää
- 2002: Karelian Hirvibalkan, Karelian Lihajaloste Oy, Ylämylly (Liperi)
- 2001: Hirvisalami, Makuliha Ky, Tammela.
- 2000: Chef Wotkin’s Sörkan Wursteri, Lihatukku Veijo Votkin Oy, Helsinki
Kunniakirjat valmistajille jaetaan vuosijuhlan yhteydessä. Vuosipäivän kunniaksi järjestetään lauantaina 16.9.2006 myös juhlaseminaari teemalla ”Makkara muuttuvassa maailmassa”.
Ohjelma:
14:00 avaussanat, AKS:n kunniapuheenjohtaja Risto I. Pappinen
– toimitusjohtaja Veli Saarenheimo, Lihakeskusliitto: Makkarateollisuus Suomessa
– yksikönjohtaja Pekka Pakkala, Elintarviketurvallisuusvirasto: Makkaran laatu
– aistinvaraisen arvioinnin kouluttaja Mika Vanne, Winesense Oy: Makkaran maistaminen
– toimittaja Sakari Nupponen, Ilta-Sanomat: Makkara mediassa
– valt.yo. Ilkka Vuorikuru: Makkaranmaistelu sosiologisena ilmiönä
(16:15) vapaa sana