Marraskuun aikana olemme astettain siirtyneet uuteen pistejärjestelmään, jossa korkein yhteispistemäärä on 100.
Tarkoitus olisi saada enemmän vaihtelua erityisesti ulkonäköpisteisiin. Nykyinen 0-20 asteikko korvataan uudella kertomalla se viidellä, näin vanhat pisteet on helppo muuntaa. Mausta annettaisiin siis 0-35 pistettä, ulkonäöstä 0-15 pistettä ja hinta/laatusuhteesta 0-50 pistettä jakautuen esimerkiksi seuraavasti:
Ulkonäkö: 0..15 pistettä
– katseella näkyvät mausteet ja muut lisukkeet sekä kuoren ominaisuudet silmämääräisesti, onko haljennut lämmitettäessä, puraistessa meneekö poikki helposti 0..5
– tuoksuun huomiota 0..5
– yleisvaikutelma: napakka, löysä, houkutteleva, epäilyttävä 0..5
Maku 0..35 pistettä
– purutuntuma: hötöinen, löysä tai hyvin tiukka 0..5
– jauhamisen aste: onko lihakimpaleita vai tasainen ”pullataikina”
– kuori: onko syötävissä, liian paksu 0..5
– rasva: tirskuuko yli, polttaako ja räiskyy, vai onko kuiva 0..5
– liha: sianlihaa, nautaa, kalkkunaa, lammasta, … 0..5
– muut täytteet: esim. juustoa sopivasti/liikaa, sipuli, pekoni, kinkku, paprika
– suolaisuus 0..5
– mausteet: pippuri, chili
– kokonaisuus: tasapainoinen, 0..10
Hinta/laatu:
– annetaan saman verran pisteitä kun M+U ovat yhteensä, jos hinta kohdallaan
– jos hinta kallis, vähennetään pisteitä, ja vastaavasti edullinen +/- makkara saa lisää pisteitä, esimerkiksi 10 centtiä = 1 piste…
– tarjoushinnasta ei yhtä paljon hyvistystä kuin normaalihinnasta!