Tammikuun testatut
Tammikuussa maisteltiin 17 makkaraa, joista 5 oli Venäjän tuliaisia, ja yllättäen kuukauden paras tuli idästä: Kalbasa Svinaja – Possumakkara sai peräti 17 pistettä, miellyttäen meitä rapealla kuorellaan ja runsaalla määrällä läskiä, sipulia, valkosipuliakin – rasvaisuus melkein häiritsi! Kotimaisista paras oli Vammalan Lihatukun Olutnakki Maestro joka oli napakka, lihaisa ja mausteinen, erityisesti pippurinen jälkimaku lämmitti, saaden […]
Joulumakkaraa joulupöytään
Joulumakkaraa on taas tarjolla hyvinvarustelluissa kaupoissa, mutta kuuluuko makkara nykyään myös suomalaiseen joulupöytään? Jouluperinteet syntyvät ihmisten tottumusten pohjalta, kuitenkaan kovin monessa suomalaisessa kodissa makkaraa ei näy joulupöydässä. Onko aihetta korottaa makkaran arvostusta kinkun ja graavatun kalan rinnalle? Makkara voisi sopia myös välipäivien ruokalajiksi kun pelkkä kuiva kinkku alkaa tympiä!
AKS 15 vuotta – juhlaseminaari
Akateeminen Kiuas-Seura vietti perustamisensa 15-vuotisjuhlia juhlaseminaarin merkeissä lauantaina 16.syyskuuta. Puheenjohtaja Jyri Jämsä toivotti kello 14 Liisankadun Osakuntien tiloissa tervetulleeksi seminaariväen, jota oli noin kaksikymmentä henkilöä.Avaussanat lausui kunniapuheenjohtaja Risto I. Pappinen. Hän kertoi, miten AKS on 15 vuoden aikana kehittynyt ryynimakkaran syömisestä saunailloissa nykyiseen vakiintuneeseen asemaan.
MARSKIN SAUVA VUODEN PARAS UUTUUSMAKKARA
Maatilavalmistajat voitokkaita, Atria ensi kertaa kärkikolmikossa Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n (AKS) valitsema paras uusi kotimainen makkara on mikkeliläisen Maajussin Tilajalosteen valmistama Marskin Sauva. Se on kokonaisuudessa sopivan mausteinen, juustoa kuin myös pippuria löytyy ja rakenne on tiukka, karkealla kutterilla jauhettu. Kakkossijalle sijoittui Perniön Lihan Yönakki. Pronssisija jaettiin, iittiläinen Benjamin Ryynäri ja Atria Wilhelm Aito Balkan saivat […]
Vuoden paras uutuusmakkara
AKS julkistaa taas vuoden parhaan makkaran valinnan 15.9.2006. Kauden aikana löytyi 82 kotimaista uutuutta, jotka edustavat kaikkiaan 36 eri valmistajan ammattitaitoa.
Tervehdys makkaran ystävät!
Suomalaisen makkaran laatu on viime vuosina kehittynyt huomattavasti, ja uusia pieniä valmistajia syntyy jatkuvasti. Mutta mistä saa tietoa uutuuksista? Vastaus on tässä. Näiltä sivuilta löydät arviot yli tuhannesta erilaisesta makkarasta, ynnä tietoja ja vinkkejä sekä hankintaan että valmistamiseen. Päivitämme uusia tietoja joka viikko!.
Makkaran arvioinnit ja makkaramatkat
Kaväisin Benjaminin Lihatorilla Kausalassa, Iitintie 6. Ostin sieltä useita erilaisia makkaralaatuja ja mukaan vielä tyrkkäsivät pari näytettä. Kauppa sijaitsee aivan Lahdentien varressa, valikoimat hyviä ja tiskillä muutakin lihaa kuin makkaraa ja henkilökunta ystävällistä – näytti aivan buenopaikalta.
Makkaramestaruus ratkottiin lauantaina Tammelassa
Makkara- ja sinappimestaruuskilpailut käytiin lauantaina Tammelassa. Kymmenennet Makkaramarkkinat keräsivät kilpailuun 15 yritystä ympäri maata. Kilpailussa järjestettiin tuttuun tapaan kaksi sarjaa; grillimakkara- sekä erikoismakkarasarja. Erikoismakkarasarjassa kisasivat muun muassa riista- ja kalamakkarat.
Suojattu: Projekti
Otetta ei näytetä, koska artikkeli on suojattu.
Väkevästi maustetut ja lihaisat makkarat virolaisten vahvuutena
SAAREMAA POOLSUITSU ÕLLEVORST VUODEN PARAS VIROLAISMAKKARA Akateeminen Kiuas-Seura r.y.:n (AKS) valitsema paras uusi virolainen makkara on Saaremaa Poolsuitsu Õllevorst, valmistaja Saaremaa Liha- Ja Piimatööstus. Sen voittoisina ominaisuuksina hyvät mausteet, juusto ja muutenkin rasvainen olemus ja ”sopivasti epäterveellinen kokonaisuus”. Kakkossija jaettiin kolmen makkaran kesken: