Kesä- ja heinäkuussa saatiin arvosteltua vain 21 makkaraa, erilaisten teknisten ongelmien vaivatessa. Tärkeimmät uutuudet on kuitenkin saatu läpikäytyä, ja parhaimmaksi päätyi Tilateurastamo Ikosen Pippurigrillimakkara 93 pisteellä. Se todettiin lihaisaksi ja vaikka pippuri tuntuu heti alusta asti voimakkaana niin maku on sopusuhtainen ja jatkuu pitkään viimeisen puraisun jälkeenkin, ei tarvitse sinappeja tai muita lisukkeita!
Toiseksi parhaaksi ylsivät 88 pisteellä Makuliha Oy:n Tammelan Kommee ja Kotivara Oy:n valmistama Pirkka Porogrillisalami. Tammelan Kommeessa kielen päällä tuntuu voimakas mausteseos, mukana niin pippuria kuin chiliäkin, makkaran rakenne tukeva, kohtuullisen reilu rasvapitoisuus pehmentää makua ja luo makkaralle grilliin sopivan tulevaisuuden. Porogrillisalamissa lihaa piisaa, rasvaisuus on sopiva ja mausteisuus tasainen pippureineen, jälkimaku selkeä, pitkä ja miellyttävä.
Ulkomaanherkuista parhaaksi katsottiin virolaisen AS Rakveren valmistama Vahemeren Vorstike Lambasooles, jonka massa on karkea, murenee suuhun, hyvä kuivatun tomaatin maku, mielellään otti lisää!