Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) arvioi 4000. makkaransa torstaina
14.4.2016 kello 17 ravintola Bryggerin tiloissa Helsingissä, osoitteessa
Sofiankatu 2.
Arvioitavaksi makkaraksi on valittu pienen helsinkiläisen valmistajan Feri’s Sausages tuote. Maistelussa arvioidaan makua, rakennetta, massan ominaisuuksia ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta/laatusuhteen kesken.
Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja
on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 1245 kertaa. Seuran tarkoituksena
on makkaroiden aistinvaraisen arvioinnin edistäminen ja laadun
parantamiseen vaikuttaminen. Toimintansa aikana AKS on maistellut ja
arvioinut makkaroita 34 eri maasta. Arvioinnit ovat jokaisen kiinnostuneen
haettavissa Makkaraportaalista, josta löytyy myös muuta makkaratietoutta.
Ferenc Vilisics on valmistanut makkaroita Feri’s Sausages –yhtiössään
vuodesta 2015 alkaen. Pursimiehenkadulla sijaitsevassa käsityöpajassa
valmistettuja makkaroita voi ostaa suoraan paikan päältä sekä
Reko-lähiruokarenkaan kautta.
Bryggeri Helsinki on käsityöoluita ja maistuvaa ravintolaruokaa valmistava
panimoravintola Helsingin sydämessä. Palkittuja laatuoluita saavutaan
maistamaan matkojenkin takaa, ja ravintolan ruokalistalla yhdistyy
monipuolisesti panimon ja keittiön osaaminen.
Lisätietoja:
AKS r.y.: Puheenjohtaja Jyri Jämsä, puh. 050 427 4004, email:
aks@makkara.info, http://www.makkara.info/
Feri’s Sausages: Ferenc Vilisics, puh. 044 988 2785 email: feri@feris.fi
https://www.facebook.com/ferissausages