Akateeminen Kiuas-Seura on testannut uutuusmakkaroita jo 20 vuoden ajan.
”Rasvaa, lihaa, valkosipulia. Nenä on ollut vähän tukossa, tämä avaa sen”, Vesa Vuorimaa sanoo nyökkäillen.
”Rakenne on mukava: vähän pureksittavaa hampaille, mutta ei liian järeää”, Jyri Jämsä jatkaa. Niilo Orola täyttää arvostelupöytäkirjaa. Pöydässä joukko miehiä
mutustelee kuumia makkaranpaloja ja siemailee palanpainikkeeksi olutta. Kattosaunatilan ikkunoista avautuu kaunis Vanhankaupunginselän maisema, ja
huoneessa leijailee mehevä, selvästi valkosipulinen tuoksu. Vain makkaramestarina toimiva Orola tietää, mitä syödään.
Lue koko juttu perjantaina 8. heinäkuuta ilmestyneestä Hesarista (ei ilmaisessa nettilehdessä, mutta digilehdestä löytyy).