Akateeminen Kius Seura on riippumaton kuluttajajärjestö, jonka erikoisalana on kotimaisten makkaroiden maistelu, arviointi ja vuoden parhaiden palkitseminen. Kaikki tiedot ovat osallistuneiden harrastajien mielipiteitä eivätkä mitään ehdottomia totuuksia. Lisäyksiä/korjauksia/kommentteja? Ilmoita meille: akateeminen.kiuas-seura@makkara.info
Oikein hyvältä näyttää tämä luonnos, kuunnellaan nyt mitä Editalta sanotaan.
Testing testing… tämä blogisysteemi nyt toimii kotikoneellani jo melko hyvin. En tiedä mikä silloin taannoin oli pielessä. Odotellaan juu Editan vastausta, mutta kehittelen tässä viikonloppuna nyt jonkinmoista toimintasuunnitelmaa, joka siis koskee sitä, mitä ”kirjoitystyön ulkopuolista” puuhaa kirja teettää. Siitä lisää sitten.
Kirjan nimi pitäisi keksiä noin suurinpiirtein heti, jotta sen markkinointi ensi kevättä silmälläpitäen voidaan aloittaa. Näinpä pyydänkin jokaista pistämään aivokuoren luovat solut pohtimaan asiaa.
Tajunnanvirran voi aloittaa vaikkapa tästä: naket ja muusat — muhintaa ja mussutusta: pidempää, käyrempää, kovempaa — maistelun teoria ja käytäntö — makkara ja gastronomia — — lihaa säästellen, mausta tinkien: suomalaisen makkara kautta aikain — lihan himot: täytettä suoleen — kuudennen aistin analyysi — popsi popsi makkaraa — …
keksikääpä vielä hölmömpia/härskempiä/hauskempia/hävettävämpiä!?
Pääsin käsiksi lähetin geemelillä jyrille runksahduksia mitättömästä päästäni..
joo makkaraa suoleen kyllä siihen ryssä kuolee!?
Ei olutkaan pelasta, huonoa makkaraa?
Edita olisi lähdössä tekemään kirjaa ensi kevään markkinoille. Se tarkoittaa sitä, että Ilkan käsikirjoitus pitäisi olla valmis loppuvuodesta ja kirjan kansi suunnitellaan nyt elo-syyskuussa.
Tämä jälkimmäinen lie akuutein ongelma, nimittäin, kirjan kantta on hankalahko suunnitella ilman, että graafikolla on käsissään kirjan sisuksen elementtejä ja kirjan nimeä. Edita ehdottaa kirjaan graafikoksi Petteri Kivekästä, joka on nimekäs graafikko ja voittanut esimerkiksi Vuoden kaunein kirja -palkintoja. Hänen kanssaan pitäisimme elokuussa kattavan palaverin, jossa kerrottaisiin kirjan ideaa ja hahmoteltaisiin sitä, minkä tyyppistä kuva-aineistoa kirja voisi sisältää.
Nimiasia on myös kiireellinen edelleen, itse lähtisin siitä että se olisi kaksiosainen, joku iskevämpi pääotsikko ja asiallisempi selitysosa, kuten ’johdatus makkaran maisteluun’ tai ’makkaran maistelijan opas’.
No ….: ”Käyrä korkealla – Makkaran maistelun perusteet”.
Hirvittävästi ei ole nimiehdotuksia kertonut, aika passiivsta täytyy todeta porukan olevan… Tuo Pasin ehdotus on aika hyvä, käyrän voi käsittää ainakin kahdella, ellei kolmella tavalla.
Maanantaina meillä on Editassa palaveri kustannustoimittajan ja graafikon kanssa, jossa mm. sitten kannen suunnittelu alkaa, ja nimi täytyy päättää. Eli viime hetket on nyt osallistua!