BOOMERI NAPPASI YKKÖSSIJAN

MAKULIHALLE NELJÄS VOITTO KAUTTA AIKAIN Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat yhteispisteet sai Makuliha Oy:n valmistama Boomeri-grillimakkara. Makuliha on nyt kerännyt eniten voittoja vuodesta 2000 alkaneessa kisassa. ”Jalapenon isku ei osu liian alas, puruvastusta riittää, tosi hyvä jälkimaku”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Korkeimmat pisteet omissa luokissaan saaneet 7 […]

Makkara.info siirtymässä tänne

Makkarasivut siirtyvät pikkuhiljaa uudelle palvelimelle. Toistaiseksi vanhat sivut toimivat, uusia vielä rakennetaan. Mutta nyt saamme viimeinkin ainakin https-suojatut sivut, ei enää ”turhia” varoituksia!

HUIPPUKOKIN JA PIENVALMISTAJAN YHTEISTYÖLLÄ VOITTOON

Aasialainen makumaailma toi ykkössijan Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat yhteispisteet sai Nakki-Hannu Oy:n S-ryhmälle valmistama Herkku Grills Chili-Jam Artesaani-raakamakkara. Makujen arkkitehtinä on yhdessä Nakki-Hannu Oy:n kanssa toiminut huippukokki Tomi Björck.   ”Laadukas raakamakkara chilin puraisulla”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Korkeimmat pisteet omissa luokissaan saaneet 6 makkaraa palkitaan […]

MAKKAROIDEN MONINAISUUS LAAJENEE VUOSI VUODELTA

WURSTI VOITTOON KAHDESSA SARJASSA Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat yhteispisteet sai Wursti Oy:n S-ryhmälle valmistama Kotimaista Chili-Cheddar Raakamakkara. Wursti Oy on järvenpääläinen per-heyritys jo kolmannessa sukupolvessa. ”Laadukas juusto pitää chilin kurissa eikä tule mitään teräviä maku- tai maus-tepiikkejä, onnistunut chilimakkara”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Korkeimmat pisteet omissa […]

Akateeminen Kiuas-Seura 30 vuotta 18.9.2021, juhlapuhe Lihakeskusliitto ry:n toimitusjohtaja Mari Hannuksela

Makkara ja suuret tunteet Hyvät Akateemisen Kiuasseuran jäsenet, tämän vuoden palkinnon saajat, hyvät veljet ja sisaret tässä meidän yhteisessä makkaraperheessä. Lämmin kiitos kutsusta puhumaan Akateemisen Kiuas-Seuran 30-vuotisjuhlaan. Puhujapyyntö oli suuri kunnia Lihakeskusliitolle ja minulle itselleni. Pohdin eri kannalta miksi makkara herättää suuria tunteita, ja miten ilo yhdessä syömisestä on kantanut Akateemisen Kiuas-Seuran jäsenistöä jo 30 […]

30-VUOTIAS MAKKARASEURA JULKISTI TAAS MAISTUVIMMAT MAKKARAT

MAKULIHA YKKÖNEN PIRKKA PARHAAT -MAKKARALLA Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista kolmen saadessa samat yhteispisteet, parhaat makupisteet sai grillimakkarasarjan voittaja, Makuliha Oy:n valmistama Pirkka Parhaat Tex-mex Grillimakkara. Makuliha Oy on tammelalainen perheyritys, joka täyttää myös 30 vuotta tänä vuonna. ”Tasapainoinen maku, vaikka runsaat mausteet!”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Korkeimmat […]

WURSTI JA PERNIÖN LIHA MOLEMMAT TUPLAVOITTAJIKSI

LIDLILLE VALMISTETTU Grillimaisteri Kiełbasa PARAS MAKKARA Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai raakamakkarasarjan voittaja, Wursti Oy:n valmistama Grillimaisteri Kiełbasa. Wursti Oy on järvenpääläinen lihanjalostusyritys.   ”Oikein maukas ja maistuva, hyvä olutmakkara!”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Korkeimmat pisteet omissa luokissaan saaneet kuusi makkaraa palkitaan kunniakirjoilla AKS:n XXIX […]

Parhaat makkarat palkittu jo 20 kertaaJalopätkä Punkalaitumelta paras

Jalopätkä Punkalaitumelta paras Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai grillimakkarasarjan voittaja, Metsärannan Liha Oy:n valmistama Jalopätkä. Metsärannan Liha on vuonna 1995 perustettu lähiruokaan keskittyvä valmistaja Punkalaitumelta.   ”Makua tuntuu paljon, jälkipolttoa reilusti, oikein valloittava makkara!”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Korkeimmat pisteet omissa luokissaan saaneet kuusi makkaraa […]

YLI 100 UUTUUSMAKKARAA MAISTELTU

  LIVORNON LUIGI LÖI KILPAILIJAT Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai raakamakkarasarjan voittaja, HKScan Finland Oy:n valmistama HK Maakarit® Livornon Luigi. HKScan on Suomen suurin lihanjalostusyritys. ”Reippaasti makuja! Kuori loistava, massa karkea, makua löytyy koko ajan ja jälkimaussakin, tosi hyvä!”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Kaikkiaan kuusi […]

Lähes 200 uutuusmakkaraa maisteltu

100-VUOTIAS TAMPERELAINEN NOUSI VOITTOON Akateeminen Kiuas-Seura r.y. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai nakkisarjan voittaja, tamperelaisen Yriö Wigren Oy:n valmistama Brunssinakki. Vuonna 1917 perustettu Yrjö Wigren Oy on Suomen vanhin jatkuvasti toiminnassa ollut lihanjalostusyritys.   ”Mukava, erityinen maku, joka saa maistelemaan enemmänkin!”, summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä. Kaikkiaan kuusi makkaraa palkitaan […]