| 5277 | Helsingin Makkaratehtaan Currywursti | 30.10.2025 | 85 | Sianliha(Suomi), hyvä rakenne, perusmaku erilainen, hyvin matalan mausteutuksen tuote, maut vahvistuvat pikku hiljaa, hyvä puruvastus, sangen mehevä, lämmitys paransi makkaran luonnetta. | € 16.63 |
| 5269 | Perniö 1930 Koulunakki | 02.10.2025 | 51 | Sianliha(Suomi), porkkana, lanttu, peruna etc.(suomi), lihaa 60%, kasvista 40%,rakenne rakeinen, melkein sahajauhomainen, lämmitys ei muuta paljon sitä, jotain lihaa korvaavaa substanssia mukana, puruvastus puuttuu, kuivanpuoleinen, sisällys sakkaa pahasti, suurimmalta osin mausta kateissa, suolakin piilossa. | € 17.23 |
| 5268 | HK Uunilenkki | 02.10.2025 | 48 | Koneellisesti eroteltu liha(Sika, nauta, Kalkkuna, Broileri)(Suomi), 30% tiputusta hinnassa, kuivahko. pientä punerrusta pintaan, paistamalla paranee, kuori poistettava aluksi, kohtuullisen kiinteä kylmänä, lämmitys pehmentää rasvaiseksi ja suolaiseksi palaseksi, sopii hyvinkin vajavaiselle hampaistolle, jälkimaussa jyllää rasva ja suola edelleen. | € 3.13 |
| 5265 | Merosen Cheddar Herkku | 24.09.2025 | 60 | Sianliha(Suomi), suolaa löytyy, joitakin mausteita varmaan, sitkas kuori haittaa heti maisteluita, mahdollinen juusto sulanut massan sekaan pelkäksi rasvaksi, vaikka juuston makua hiukan tuntuukin, lämmitys makuun vaikuttamaton, pehmeä tasaisehko massa, mehukas, lihaa löytyy, mutta muuten melko mauttoman oloinen. | € 17.95 |
| 5243 | Chef Wallin Chorizo Mausteinen Grillimakkara | 24.06.2025 | 70 | Hintaa soviteltu, kuori mukavan rapea, chili tuntuu voimakkaana, chiliä paljon mutta makkaran massa kuohkea, puruvastus puutteellinen, tavoitteet varmaan korkealla mutta lässähtää lämmityksessä, massa ryynimäinen, vaikkei ryynejä löydy, massan rakenne epätyydyttävä, vaikka mausteita löytyykin, sianliha(Suomi). | € 10.79 |
| 5228 | HK Kabanossi® Curry | 27.05.2025 | 59 | Lämmitys parantanut makua, tuoksui kypsentäessä lupauksia antavasti, lihantuntinen mutta pehmeä mössö tuli julki, kuori ihan hyvä, pippuri esillä pikkuisen, kaipaa rasvaa, kuivahko, huokoinen ilmava rakenne. | € 9.69 |
| 5213 | Papu Seitan Bratwursti | 03.04.2025 | 25 | Vaikuttaa makkaralta ennen lämmitystä, aikas huono kuori, on tai muuttuu lämmityksen jälkeen hyvin vaikeaksi leikata, puruvastus keinokuoressa on periksiantava ja kumimainen, sitä olisi menneinä vuosisatoina käytetty aivan muuhun tarkoitukseen, huonoin ehkä koskaan kuori, massa on sileä ja osittain jonkinlaisten möykkyjen kavalkadi, mausta voinee sanoa että mausteet ja suola jossain syvällä, joistain maku voi olla luontaantyöntävä. | € 12.11 |
| 5210 | 1001 Delights Susuk | 27.03.2025 | 83 | keinokuori, joka poistuu ihmeellisesti lämmityksesä käpertyen irti makkaran pinnasta, paljon rasvaa irtoaa on grillissä, naudanlihaa varmaan runsaasti, tomaattia ja pippuria maussa, suolaa paljon, chilimäistä poltetta huolimatta rasvaisuudesta, rakenne melko tiukka, yllättävän hyvää tämän tyyppiseksi makkaraksi. | € 16.50 |
| 5207 | Oscar Mayer Zimbo Classic | 27.03.2025 | 46 | Koneellisesti erotettua broilerin 72% ja possun 9% luulihaa, paljon \"lihaa\", tasainen massa,suolaa mausteena, vekkuli paksumpi nakki, lämmitys paranna makua, siipikarjan liha maistuu, kuori kollageenista, ole kummoinen esity | € 7.86 |
| 5199 | Xtra Kuoreton Nakki | 27.02.2025 | 50 | Koneellisesti erotettua broilerinlihaa luistansa. Tuntuu puruvastusta, maussa rasvaa ja jotain lihaan verrattavaa, suolaa, joku voi väittää pippurinkin makua löytävänsä. Lämmitya parantanut makua, päinvastoin pinnan korvaava kerros muuttui kovaksi ja sitkeäksi, irroten pehmeästä sisällöstä. Kylmänä hienon tasainen massa, Lämmitys vähemmän suositeltavaa. | € 2.94 |
| 5195 | Debcerziner Style Smoked Pork Sausage | 13.02.2025 | 90 | Pieni paprikan puraisu heti alkuunsa, lämmitys kohentaa makkaraa, maut selkeämmin esiin, pikkuisen kuiva esitys, runsas mutta tasapainoinen mausteutus, vaikka pitäisi olla leudompi mausteutus, voi olla havaitsevinaan myös pienen chilin puraisun? Lämmitys tekee ihan eri makkaran tuotteesta, lihaa mukavasti, seljättää Kange-testin(Pöltsamaa Kange) pienein huomautuksin. | € 12.46 |
| 5193 | Atria Rehti Hyvä Nakki | 13.02.2025 | 59 | Ploilerin lihaa ja porsaankin, kuoren puuttuminen ei haitanne, joku kalvo päälle peitteeksi pantu, suolaa hyvin väähän, vaatii sinappia viereensä, kylmänä parempi, lässähtää lämmityksessä. | € 8.91 |
| 5171 | Edeka Bayrische Rohpolnische Spitzenqualität | 31.10.2024 | 90 | Lämmitys parantaa makkaraa, suolaa löytyy, voidaan laskea hyväksi olutmakkaraksi, rakenne karkeahko, lihaalöytyy, mausteita sopivasti, puruvastus moitteeton. | € 11.60 |
| 5167 | Salsiccia Con Cinghiale | 17.10.2024 | 71 | Villisikaa(italialaista) väh. 20%, rakenne tukeva, saa pureksia tosissaan että makkarasta makuja saa irti, hyvin erittäin runsas puruvastus, lämmitys muuttaa makkaran makua, kylmänä maistuu lähinnä possunlle, lämmitys kääntäää maut pekonin pulolelle, vaikka makkara muuten suuresti muutukaan, suolaa löytyy runsaasti, joten toimii olutmakkarakin. | € 29.50 |
| 5160 | Snellman Kunnon Kuoreton Juustonakki | 26.09.2024 | 61 | lämmitys nostattaa kuoren rasvakelloille, kuoreton esitys, jotain makeutta maussa, pippureita vähän, suolaa sopivasti, seassa juustoa joka lämmitykseesä tuo vain lisää rasvaisuutta, pehmeä massa ei tarjoa puruvastusta eikä kuoreton napsahdusta, mutta lisäaineisiin suhtauduttu torjuvasti nakin kohdalla. | € 9.25 |
| 5158 | Poutun Lenkkimakkara | 26.09.2024 | 35 | Rasvaa ja suolaa, kuoren poiston jälkeen makkara saa kauniit rusketusraidat kylkeensä(puolitettuna), pinnan klooriyhs´disteet antaa vähän makua,rasvan ja suolan sekkaan, maussa viitteitä hällilintujen viimeisesta matkasta lihaa luista repivien koneiden kautta, puruvastus katoaa lämmitettäessä, suositellaan kylmänä syötäväksi, lämmitys huonontaa makkaraa. | € 6.63 |
| 5141 | Makulihan Boomeri | 06.06.2024 | 95 | Lämmitys parantaa makua, pippurit tuntuu jo alusta alkaen, jalapenon isku ei osu liian alas ja pippurit tuntuu, pehmeä chilin puraisu, hyvä kuori. puruvastusta riittää, tasapainoinen, mehukas, tosi hyvä jälkimaku. | € 12.46 |
| 5138 | Poutun Grillimakkara Juustoinen | 06.06.2024 | 80 | Jonkinlaisessa kesätarjouksessa, lihaisa, juustoa pukkaa, lämmitys muuttaa paljon makkaraa parempaan suuntaan, puruvastusta kaipaisi, vähän yksipuolinen maku, juustoa sopivasti vaikka reilusti onkin laitettu. | € 5.51 |
| 5134 | Makukeittiön Kasvismakkara Hot Chili | 30.05.2024 | 28 | Porkkanan värinen, lämmitys tekee makkaran pehmeäksi mössoksi, vaikka näyttää makkaralta ennen lämmitystä, grilli luo kuoren, jakaa voimakkaasti mielipiteitä, jättää pitkän chilisen jälkimaun. | € 19.75 |
| 5130 | Dulano Salsiccia Toscana | 09.05.2024 | 92 | Mukavan karkea massa, hyvä rakenne, mehevä, maut irtoavat makkarasta, todella laadukas työnnäyte, makukerroksia useita, yrtit erottuvat huminana taustalla, tasapainoinen mausteutus, mausteet jakautuneet myös tasaisesti, lämmitys todella avaa makkaran maut. | € 13.96 |