| 5277 | Helsingin Makkaratehtaan Currywursti | 30.10.2025 | 85 | Sianliha(Suomi), hyvä rakenne, perusmaku erilainen, hyvin matalan mausteutuksen tuote, maut vahvistuvat pikku hiljaa, hyvä puruvastus, sangen mehevä, lämmitys paransi makkaran luonnetta. | € 16.63 |
| 5270 | WIGG Nakki | 02.10.2025 | 62 | Sianliha(Suomi), rasvaisuus tulee esiin, rasvat jotenkin huonot, makkaran yleisilmekin poistyöntävä, nakilliset ominaisuudet puuttuu, jotain yrttimäistä havaittavissa, onko joku suuhun sopimaton yrtti mukana, mehevä sinänsä, tuntuu epäonnistuneelta tuotteelta. | € 16.96 |
| 5261 | Gonella I Provinciali | 24.09.2025 | 74 | Porsas(Italia), lihaisen jykevä massa, maussa rasvaa ja suolaa, rasvaa suurina sattumina massassa, jännä tuoksu pitkään levänneen makkaran, kuori poistettava, lievänä pippuri ja yrttisyys, maut vahvistuvat kun rasvan tunnelma hälvenee, todella miellyttävä pitkä jälkimaku, lihan, mausteiden ja hyvän rasvan. | € 70.00 |
| 5260 | Mattila Bros. Smokehouse Louisiana Red Hot | 28.08.2025 | 72 | Sianliha(Suomi), naudanliha(Suomi) Lihaa löytyy kiitettävästi, kuori hyvä, rakenne karkeahko, puruvastus erinomainen, huolimatta ulkonäön luomista odotuksista, mausteet loistavat poissaolollaan massan väriläiskistä huolimatta, rasvaa jonkin verran, makkaran mausteet ja muu olemus poissa balanssista. | € 17.06 |
| 5246 | Tapolan Tappara Makkara | 07.08.2025 | 54 | Sianliha(EU), kuori rapeutuu, massa tasainen ja pehmeä, vähärasvainen, suolaa, puruvastus vähissä, kisamakkaran luonteinen. | € 7.37 |
| 5243 | Chef Wallin Chorizo Mausteinen Grillimakkara | 24.06.2025 | 70 | Hintaa soviteltu, kuori mukavan rapea, chili tuntuu voimakkaana, chiliä paljon mutta makkaran massa kuohkea, puruvastus puutteellinen, tavoitteet varmaan korkealla mutta lässähtää lämmityksessä, massa ryynimäinen, vaikkei ryynejä löydy, massan rakenne epätyydyttävä, vaikka mausteita löytyykin, sianliha(Suomi). | € 10.79 |
| 5236 | Pouttu Nuotio Juusto Grillimakkara | 12.06.2025 | 71 | Juusto maistuu, surkea puruvastus, pieni pippuri, juusto niin paljon että jähmettyy hampaisiin, vaikutelma sulatejuusto, alkuperä tuntematon, rasvainen hyvin juustoinen, pinta rapeutuu kyllä, makkaran luonne rasvan ja juuston peittämä. Sianliha ja koneellisesti erotettu broilerin liha(EU) | € 7.27 |
| 5220 | Tampereen Lihajalosteen Suomimakkara | 23.04.2025 | 47 | Kuivahko, tiivis rakenne, rasvanmaku kohtuullinen, kuori melko rapea, virhemaut puuttuu, mausteet vähissä, tämän makkaran mikä tahansa sinappi pelastaa. | € 9.50 |
| 5215 | Lihakulttuuri Saucisse De Toulouse | 03.04.2025 | 88 | Mehevä, lihaa, rasvaisuutta, kunnon rakenne, kypsennys tee vetiseksi eikä kuivaksi, karkea rakenne tarjoaa puruvastuksen, sitruunainen makuvivahde, joko sitruunasta tai sitruunamelissasta, tuo makuun uusia vivahteita, sopii makkaran luonteeseen. | € 28.75 |
| 5212 | Hosanojan Poroverimakkara | 03.04.2025 | 78 | Hyvä rapea kuori, mehevä, lihaakin on, massa pysyy kasassa. ulkonäkö huikan veripalttumainen, verta käytetty, makkaran pinnalla paketissa verta, makea tunnelma maussa, hyvä mausteutus muuten, jälkimaku pehmeä, makkara sulaa suussa. | € 20.00 |
| 5210 | 1001 Delights Susuk | 27.03.2025 | 83 | keinokuori, joka poistuu ihmeellisesti lämmityksesä käpertyen irti makkaran pinnasta, paljon rasvaa irtoaa on grillissä, naudanlihaa varmaan runsaasti, tomaattia ja pippuria maussa, suolaa paljon, chilimäistä poltetta huolimatta rasvaisuudesta, rakenne melko tiukka, yllättävän hyvää tämän tyyppiseksi makkaraksi. | € 16.50 |
| 5195 | Debcerziner Style Smoked Pork Sausage | 13.02.2025 | 90 | Pieni paprikan puraisu heti alkuunsa, lämmitys kohentaa makkaraa, maut selkeämmin esiin, pikkuisen kuiva esitys, runsas mutta tasapainoinen mausteutus, vaikka pitäisi olla leudompi mausteutus, voi olla havaitsevinaan myös pienen chilin puraisun? Lämmitys tekee ihan eri makkaran tuotteesta, lihaa mukavasti, seljättää Kange-testin(Pöltsamaa Kange) pienein huomautuksin. | € 12.46 |
| 5172 | Matsimoka Ahjuvorst Sibula Ja äädikaga | 31.10.2024 | 78 | Mehukas, sipuli hyökkää heti kättelyssä makeuttaa ja hieman vetistää suutuntumaa, rakenne maalaismaisen(viitteettä) karkea, sipulia ylenmäärin, hajottaa makkaran rakenteen ja maistuu liikaa. | € 11.30 |
| 5169 | Rannikon Puutarhan Kurpitsalenkki | 31.10.2024 | 55 | Sopisi yöllä jääkaapin aukaistua pikkunälkään, tasainen kuohkeaksi vatkattu massa, jotain seassa, mikää tekee makkaran jotenkin lievästi tympeän makuiseksi, makkara kaipaa sinappia päälleen ja jotain vierelleen. | € 14.30 |
| 5167 | Salsiccia Con Cinghiale | 17.10.2024 | 71 | Villisikaa(italialaista) väh. 20%, rakenne tukeva, saa pureksia tosissaan että makkarasta makuja saa irti, hyvin erittäin runsas puruvastus, lämmitys muuttaa makkaran makua, kylmänä maistuu lähinnä possunlle, lämmitys kääntäää maut pekonin pulolelle, vaikka makkara muuten suuresti muutukaan, suolaa löytyy runsaasti, joten toimii olutmakkarakin. | € 29.50 |
| 5163 | Rannikon Puutarhan Kurpitsalenkki | 17.10.2024 | 64 | Massa melko karkea, mutta kiinteähkö, lihaa löytyy varmasti tästä lenkistä, kohtuullinen puruvastus, jokin lisä tuo outoa vibaa makkaran makuuun, kuitenkaan hyvää sellaista makkaraan, sinappi avittaa makkaraa, toimii myös sinapin laukaisualustana, kuori saa paahtuessaan toivottuja rapeita ominaisuuksia. | € 15.30 |
| 5150 | Kivikylän Koskenlaskijapätkä | 08.08.2024 | 74 | Juustoinen, mutta tuntuu vähän heikkolaatuiselta, tämän makkaran kohdalla voidaan sanoa että sinappi tuntuu pelastavan makkaran, kuori vähän sitkä, juustopommeja joita vähän pitää varoa, juustoa riittää, lihaisakin. | € 10.94 |
| 5137 | Snellman Hot Nduja Grillimakkara | 30.05.2024 | 77 | Rasvainen vaikka grilli kuivattaa nopeasti pois rasvaa ,rakenne jää pehmeäksi, mutta kuori muuttuu nahkamaiseksi, toisin kuin monen muun makkaran kohdalla, joille tekee rapeaksi, rasvaa riittää edelleen massassa. | € 12.83 |
| 5134 | Makukeittiön Kasvismakkara Hot Chili | 30.05.2024 | 28 | Porkkanan värinen, lämmitys tekee makkaran pehmeäksi mössoksi, vaikka näyttää makkaralta ennen lämmitystä, grilli luo kuoren, jakaa voimakkaasti mielipiteitä, jättää pitkän chilisen jälkimaun. | € 19.75 |
| 5130 | Dulano Salsiccia Toscana | 09.05.2024 | 92 | Mukavan karkea massa, hyvä rakenne, mehevä, maut irtoavat makkarasta, todella laadukas työnnäyte, makukerroksia useita, yrtit erottuvat huminana taustalla, tasapainoinen mausteutus, mausteet jakautuneet myös tasaisesti, lämmitys todella avaa makkaran maut. | € 13.96 |