Makkaroiden testauksessa

käytämme kehittämäämme ns. M U H - menetelmää,jossa kirjain
M tarkoittaa mausteiden, rasvaisuuden ja jälkimaun osuutta. Pisteitä osatekijästä M annetaan 0-7.
U tarkoittaa ulkonäköä eli tuotteen kiinteyttä, kimmoisuutta, väriä ja kuorta, ja siitä annetaan pisteitä 0-3.
H puolestaan tarkoittaa hinta / laatusuhdetta, josta jaetaan pisteitä 0-10.
Maksimipistemäärä on näin ollen 20.

Makkaratyypit

Ohjetaulukot

Hinta/laatupisteet, jos annat Maku ja Ulkonäköpisteitä...
B-luokan makkarat
M+U< 3 €/kg3-5 €/kg5-7 €/kg 7-9 €/kg> 9 €/kg
000000
11-20-10-100
22-31-20-10-10
33-41-31-20-10
44-52-41-31-20-1
55-63-52-41-31-2
66-74-63-52-42-3
77-85-74-63-53-4
88-96-85-74-64-5
99-107-96-85-75-6
10108-107-96-86-7
A-luokan makkarat
M+U< 3 €/kg3-5 €/kg5-7 €/kg 7-9 €/kg 9-11 €/kg> 11 €/kg
00-100000
11-30-20-1000
22-41-30-20-10-10
33-52-41-30-20-20-1
44-63-52-41-31-20-2
55-74-63-52-41-31-2
66-85-74-63-52-41-3
77-96-85-74-63-52-4
88-107-96-85-74-63-5
99-108-107-96-85-74-6
10109-108-107-96-85-7

aks@makkara.info