5157 | Lapin Liha Saksanhirvimakkara | 29.08.2024 | 53 | 45% saksanhirveä, kylmäsäilytys vaikuttanut makuun, tasainan massa, pippuri tuntuu, puruvastus heikohko, lihanlähde todennäköisesti muu kuin vain sika, punaisia pisteitä massassa, kuori rapeutuu paistettaessa, vaikka voikin tuntua osin sitkaalta, jälkimaussa runsas pippuri. | € 19.75 |
5001 | Hampurin Grilleri | 16.03.2023 | 84 | Mehukas makkara, hyvä rakenne, puruvastusta, rouhea keikkauspinta, sattumia, syötävä kuori rapsakka, vähämausteinen, saa lipomaan huulia, mehevä maukas nestettä tulee lautaselle reilusti, tasapainoinen maku, sopii nuotiomakkaraksi silloin varmaan kuori pääsee oikeuksiinsa vielä enemmän rapeutuen, jälkimaku pitkä ja tasainen, lihaisia biittejä, sinappi sopii miedolle makkaralle hyvin, ainekset hieman epätasaisesti jakautuneet, karkeat ja sileät kohdat erottuvia. | € 11.00 |
4842 | Tapolan Gluteiiniton Kauraryynimakkara | 25.11.2021 | 76 | -50%, hyvä kuori, pehmeähkö sisus, pieniä vaihtoehto ryynejä, vähärasvainen, joka hiukas kuiva, kuori rapeutuu mukavasti rillissä, suolainen, suolaisempi, nostattaa janoa. | € 4.74 |
4840 | Savuhovi Juustokaapeli | 04.11.2021 | 71 | juustoa 9%,juuston seassa mukavasti makkaraa, kuoret mukavasti rapeutuu kypsennyksessä, jonkin verran puruvastusta, pienempikin pala riittää makkaran täyteläisyyden toteamiseen, juusto hiukan epätasaisesti, massa mukavan pehmeä, kevyttä kenttäpippuria mukana jälkijunassa tulee esille. | € 14.50 |
4818 | Liha-Iitin Tulinen Savujuustoinen Grilleri | 02.09.2021 | 64 | Kuori kiinteähkö, jää suuhun pyörimään, kaipaa kovempia lämpöjä rapeutuakseen, lihaa löytyy, rakenne vähän purkkaa, voimakas chili tuntuu kurkussa asti, | € 16.90 |
4799 | Tampereen Makosa Hodarinakki | 05.08.2021 | 45 | suolaa, rasvaa, tiukkaa lihaa, syy tuntematon, koska lihaa ei tunnu liikoja olevan, tunnelma muualla kuin katossas, lievää parempi puruvastus, kuori rapeutuu merkittästi paistuneista kohdista, muualta tuottaa vähän vaivaa, mausteet tasaiset mutta piilossa. | € 11.50 |
4607 | Metsärannan Nakki | 30.01.2020 | 67 | Ohuen ohut kuori joka rapeutuu grillissä, liha löytyy, täydellinen lihanakki, mausteet hiukan kadoksissa, makuina rasva, liha ja suola, massan rakenne hiukan liian sileä, perusnakin oloinen. | € 12.45 |
4546 | Palvilihan Cheddargrilli | 29.08.2019 | 94 | Karkea rankka rakenne, maalaismaisen rustiikki, hyvää, hyvä kuori, kuori rapeutuu yllättvän hyvin sähkögrillissä, mehukasjuusto tasapainottaa kivasti maut, maustett tasapainossa, hyvin onnistunut combo, suolaa pitkässä jälkimaussa, oikein hyvä. | € 13.90 |
4139 | Vikkara Liha-kasvismakkara | 02.02.2017 | 62 | Odottelemme koska liha-kasvis muuttuu viimein kasvis-lihaksi, lihaa löytyy kuintenkin jonkin verran, 25% Härkistä eli muuta eloperäistä, muut ilmenee punaisina pilkkuina lihan seassa, poikkea ulkonäöllisesti hirveästi aiemmasta, makea yleismaku ilmenee, tottuu jonkin ajan kuluessa lihanmakua sekoittaneeseen, kuori rapeutuu jonkin verran. | € 12.05 |
4079 | Reinin Lihan Maustelenkki | 29.09.2016 | 88 | Oikein lihaisa lenkki, mausteet tasapainossa, kuori rapeutuu grillissä, harvinainen lenkki jossa sekä lihaa että mausteita. | € 16.80 |
3931 | Kotimaista Savulenkki | 29.10.2015 | 81 | Kuori rapeutuu mukavasti pannulla, jonkun verran makua massassa, normaalimpi lenkki, pippurinen jälkimaku pienen odottelun jälkeen. | € 4.72 |
3561 | Wigren Juustogrilli Nysä "Kesä. Lyhyt kuin Nysä" | 05.09.2013 | 74 | Parani lämmityksessä, juusto maistuu, suu tuntee juuston, kaipaa tuekseen vähän sinappia, hyvä rakene, koostumus mehevä, kuori ehkä vaatisi kovemmat lämmöt rapeutuakseen, vaikka makkara maistuukin miedolle on jälkimaku vähän takakireä, vaikkakin kohtuuhyvä, juusto voimakkaasti osallisena myös jälkimaussa. | € 10.60 |
3409 | Atria Juusto Wilhelm Kypsässä Pekonikääreessä | 27.09.2012 | 75 | Pekoni rapeutuu kuorenoloiseksi kuorettoman makkaran pintaan, tiukahko rakenne, aika mehukas, suussa tuntuu juustoa joka makkarassa osittain sulaneina isohkoina paloina, jotakin tuntuu puuttuvan kuoren puuttuessa, jää jotenkin hämärä ja hailakka mielikuva makkarasta. | € 9.67 |
2832 | Wigren Maxi Herkkunakki Valkosipuli | 02.09.2008 | 78 | Halkesi helposti kypsennettäessä,napsahti, lihaisa, varovaisesti ehkä grillattuna kuori rapeutuu paremmin, mausteitakin löytyy, amerikan savutehtaan tuotteilla jälkimaku saatu keinosavuiseksi. | € 14.60 |
2812 | Pajuniemen Palvinuotio | 05.08.2008 | 65 | Massan rakenne rakeinen ja hiukan hötöinen kaivaten tiiviyttä, kuori rapeutui maistuvaksi kypsennettäessä, mausteita jäi kaipaamaan, kuiva jälkimaku. | € 8.97 |
2409 | Wurstin Saunabratwursti | 11.04.2006 | 83 | Hyvin mehevä, kuori hiukan sitkeä mutta kypsyessä rapeutuva(naudansuoli), sopivasti pippuria, ei liikaa suolaa, yrttejä sopivasti, Dijon-sinappi sopi tälle makkaralle. | € 6.00 |