5134 | Makukeittiön Kasvismakkara Hot Chili | 30.05.2024 | 28 | Porkkanan värinen, lämmitys tekee makkaran pehmeäksi mössoksi, vaikka näyttää makkaralta ennen lämmitystä, grilli luo kuoren, jakaa voimakkaasti mielipiteitä, jättää pitkän chilisen jälkimaun. | € 19.75 |
4995 | Chorizo Roslund | 09.02.2023 | 74 | Pakaste. Lihaisa, joitakin voi häiritä massan rankka lihaisuus, Massan rakenne suorastaan robusti, seuraa hyvin esikuviensa tietä leikatun lihan osalta, mutta monille jää mieleen vielä toive mausteutuksen lisäämiseksi monet kaipaisi, pippuria ja chiliä mukaan? Mutta lihaisan vähämausteisen makkaran ystävälle napakymppi, nestettä irtoaa massasta hälyttävän paljon, mikä lienee pitkän kylmäsäilytyksen seurausta. | € 17.84 |
4973 | Savuhovi Marskin Chorizo | 24.11.2022 | 95 | Lihainen, lihamainen, lihaa liikaakin, tiukka timmi rakenne, puruvastusta riittää, vaikka hyvä pohja jotain kaipaa lisää, rasvaa mausteita, jonkun pitkän amikkaraperinteen jylhä tuotos. | € 25.56 |
4831 | Kuoreton Kaksikko Chorizo | 28.10.2021 | 76 | Kuoretonna tämä makkara maailmaan saapui, chili puraisee heti, pienehkö kuivakkuus asettaa kysymyksiä, lihaisa, rakenne tiivis muttei liian tiivis, joka tapauksessa lihaa löytyy ja chiliä pitkän matkaa. | € 12.29 |
4143 | Emstaler Höhe Lammbratwurst | 02.02.2017 | 84 | Valkosipulin häivähdys, lihaa paljon, tuhti mausteutus, yllättävän mehevä, rasvaa on ollut pakko lisätä koska perusliha kuivempaa sorttia, harvoin onnistunut lammasmakkara kyseessä, pitkän perinteen tuottama oiva makkara. Esikypsennys kuumassa vedessä ja viimeistely kiuaspannulla. | € 10.00 |
3357 | Saarioisen Grilliwurst Curry Bratwurst | 31.05.2012 | 81 | Curry tuoksuu ja maistuu,lämpö irrottaa rasvat jotka pursuvat kuoresta, luunpalasia massassa, väriä makkarasta, pinta ruskistuu mukavasti, curry dominoi ja peittää muut maut alleen, pippuri ja curry aiheuttavat pitkän jälkimaun. | € 10.67 |
3198 | Chef Wotkin's Karhunkierros | 01.06.2011 | 76 | Karhua 25%, aika vahva maku, yritetty ruoda jotain uutta makkaroitten riviin, makkarasta ei saa kuitenkaan hirveästi irti, karhean tuntuinen, hyvin lihaisa, ei erikoisen tuntuinen, jättää kuitenkin pitkän ja tukevan jälkimaun kielen päälle, jota ei olutkaan tehokkaasti poista. | € 18.90 |
3097 | Valla Krakov | 30.09.2010 | 77 | Kuori rapsahtaa hyvin kypsennettynä, todella suolainen paljon suolaisempi kuin keskiverto suomalaismakkara, rasvaa ja suolaa, rasvan kenssa pieni varovaisuus tarpeen ettei vaatteet ja pyyhkeet rasvaudu, maku kuin pomppii poskissa, jäättää suuhun sen verran pitkän ja voimakkaan jälkimaun etteivät virvokkeet helposti pyyhi pois suusta, tällekin makkaralle sopii makeahko sinappi. | € 4.40 |
2873 | Pirkka Parhaat Lammaskrakovanmakkara | 02.12.2008 | 69 | Kuori napakka, rasvaa paljon mutta mausteet aluksi kateissa, lievä valkosipulinen maku,lammas erottuu selvästi heiketen makkaran jäähtyessä, kaikenlaista lihaa mukana, mausteet jäivät suuhun vaikuttamaan pitkänä jälkimakuna. | € 10.49 |
2872 | Pirkka Parhaat Buffalomakkara | 02.12.2008 | 78 | Kylmäpalana lihaisan karkea liha- ja rasvabiittinen robusti rakenne, lämmitettynäkin massan karkeus esillä, mukana myös runsaasti makua puhjeten voimakkaana ja pitkänä jälkimakuna pippureineen. | € 10.49 |
2801 | Atria Atrilli Kuoreton Grillimakkara | 08.07.2008 | 71 | Massa hienoksi jauhettu, makua tuskin ollenkaan, mausteetkin kadoksissa, eltaantuneen rasvan tuoksua, vaikka ei maussa tunnukaan, pitkän kypsennyksen tuloksena kärventyminen antoi makua. | € 4.00 |
2797 | West Chark's Billnäs | 01.07.2008 | 80 | Rasvaa piisasi irtorasvaksi asti, karkearakenteinen, hyvä kuori, voimakkaasti maustettu, mutta rasva estää liian voimakkaat maut, mausteita ja yrttejä alusta pitkän jälkimaun loppuun asti. | € 19.98 |
2666 | Bärlauch-Bratwurst | 21.08.2007 | 93 | Tuoksu lupaava, massa erittäin lihaisa, sopivan karkea rakenne, mausteet ja yrtit näkyvät ja maistuvat, miellyttävä jälkimaku, makkara selviää vahvemmastakin sinapista, selkeästi pitkän makkarakulttuurin tuote. | € 6.00 |
2604 | Rakveren Ärimehe Grillvorst | 15.05.2007 | 78 | Maustettu urakalla paprikalla, lihaisamapi, läski ja sidekudosbiittejä, vaikka chiliä laitettu huolella, hohkaa ja antaa vain pitkän ja miellyttävän jälkimaun. (suom. Ärimees=liikemies) | € 4.50 |
2117 | Morliny Kabanosy | 14.09.2004 | 68 | Pikkusen kuivakas. tarkoitettu oluen kanssa. hyvistä aineista tehty. ei kovin suolainen. Sinappi sopii tähän hyvin. Pitkän perinteen hyvä edustaja. klassikko. | € 15.00 |
1944 | Zwiehel Mettwurst | 09.12.2003 | 80 | Suolaaa on! Leikkelemakkara: rasvainen. mausteinen ja sipulia runsaasti. Paksu jööti. joten vaatii pitkän kypsytysajan. | € 10.00 |