5215 | Lihakulttuuri Saucisse De Toulouse | 03.04.2025 | 88 | Mehevä, lihaa, rasvaisuutta, kunnon rakenne, kypsennys tee vetiseksi eikä kuivaksi, karkea rakenne tarjoaa puruvastuksen, sitruunainen makuvivahde, joko sitruunasta tai sitruunamelissasta, tuo makuun uusia vivahteita, sopii makkaran luonteeseen. | € 28.75 |
5099 | Palcarca Chorizo Chipotle | 08.02.2024 | 83 | Rasvaa, chiliä, rapea kuori, jokin vihreä yrttiäinen, lihaisa ja truokaisa, hyvää rasvaa, hiukan makeahko, jokin muuttuu sokeriseksi kypsennyksessä. 30% pois hinnasta. | € 17.47 |
5090 | Marcos Schark! Suyuk Paprika | 25.01.2024 | 85 | Lihan makuinen, mehevä, massa runsaan punainen parikasta, mukana liene voimakkaampia muotoja, pippurikin tulee jälkimaussa mukaan, tasainen karkea robusti massa, keino kuori, mutta helposti poistettava ennen tai jälkeen kypsennyksen. | € 22.94 |
5047 | Pirkka Grillaa Chili-sulatejuusto Grillimakkara | 31.08.2023 | 81 | Voimakas pippuri tulee kitalakeen asti, lämmitys lievittää hiukan, vähä juusto tuo mitään lisää, katoaa kypsennyksessä , pippuria tosi paljon, rasvaa löytyy ennemmän kuin lääkäri määrää, hyvä rakenne kuitenkin, kange-testi menee läpi vähäisin huomautuksin, epätasainen vaikka mielenkiintoinen esitys. | € 15.17 |
4840 | Savuhovi Juustokaapeli | 04.11.2021 | 71 | juustoa 9%,juuston seassa mukavasti makkaraa, kuoret mukavasti rapeutuu kypsennyksessä, jonkin verran puruvastusta, pienempikin pala riittää makkaran täyteläisyyden toteamiseen, juusto hiukan epätasaisesti, massa mukavan pehmeä, kevyttä kenttäpippuria mukana jälkijunassa tulee esille. | € 14.50 |
4838 | Metsärannan Hienopeura | 04.11.2021 | 80 | Lihaisa, tiukkaa tavaraa, mausteita tuntuu vähän, riistan makua, pippureita tuntuu, hyvä olutmakkara, kannattaa varoa kuivamista - kypsennyksessä pitää vähän odottaa että maut irtoavat. | € 24.45 |
4738 | Culinari Savuporomakkara | 03.12.2020 | 66 | Rakenne löysähkö,irtonainen massa, kuori paksuhko mutta syötävä, mehukkaan rasvainen, ryynumakkaramainen, pinta kerää hyvin karsinogeenit, kova lämpö tarpeen kypsennyksessä,makua ja tuoksua | € 27.89 |
4629 | Snellmannin Eetvartti Pekoni | 15.03.2020 | 62 | Paksuhko kuori helposti halkeaa kypsennyksessä, kivasti lihaisa, rasvaa, rasvaa, suutuntuma voisi olla parempi, pekonikönttejä masasssa, sipulinen maku lieee kuvitelmaa, mutta jotain erityistä lienee käytetty, pekonia käytetty huolella makkarassa, puruvastus tiukka. | € 6.96 |
4606 | Liedon Lihakaupan Täyslihanakki | 30.01.2020 | 75 | Ihan hyvä napsakka kuori, lihaa on, aromia löytyy mausta, kuivahtaa hiukan kypsennyksessä, rasvaa kaipaa lisää, pippuria paljon jälkimaussa. | € 12.00 |
4576 | Reinin Lihan Karitsasalciccia | 31.10.2019 | 75 | Kiukaalla esikypsytys loppukypsennys grillissä, bratwurstimainen tunnelma, rakenne jotenkin ryynimäinen, karkea, hiertäen suutä kummalla tavalla, rasvaa joka puolella, lautasella suussa grillissä kiukaalla pyyhkeellä, kuori toimii, mutta makkara jää jotenkin puolitiehen, viimeinen silaus puuttu, makkarassa hyvin voimakas pippuri, joillekin yliannos pippuria, toisille jälkimakuun ulottuva pippuri tekee nannaa. | € 23.70 |
4253 | HK Liha & Kasvis Tomaatti-pinaatti-nakki | 05.10.2017 | 54 | Vihreä massassa hiukan häiritsee, massa täynnä reikiä kypsennyksen jälkeen, vähän yrttejä, mutta lämmitys peittää kaikki maut ja tekee nakista tasapaksun maultaan, jos haluaa etsiä mihin makkaraa voisi käyttää, niin pyttipannun lisukkeeksi ehkä. | € 8.33 |
4219 | Harjun Mausteinen Sipulimakkara | 27.07.2017 | 90 | Nestettä irtoaa paljon, kuori hyvä, saisi olla vielä lämpimämpi kypsennysväline, väri ja vähän makukin currymainen, suutuntuma hyvä, makkara edelleen mehukas, voimakkaan pippurinen voimakas jälkimaku. | € 25.00 |
4175 | Turun Mestaripalvin Nakki | 27.04.2017 | 68 | Perusnakki napsahduksineen, suola tuntuu toimineen mausteena nakissa, toiset muistavat tällaisia pureskelleensa jo 60-luvulla, kypsennys hiukan vetistää, mieleen jää rasvainen ja suolainen jälkimaku | € 11.95 |
4160 | Saarioinen Lammaswursti | 02.03.2017 | 67 | Robusti rakenne, kuiva, esikypsennyt poisti vähätkin rasvat vähärasvaisesta makkarasta, rasvaa puuttuu, lihaa tosi paljon, mutta valmistustapa hiukan kyseenalainen tämän tyyppisille makkaroille, muutenkin saa olla tarkkana, valmistustavasta riippumatta. | € 20.79 |
4143 | Emstaler Höhe Lammbratwurst | 02.02.2017 | 84 | Valkosipulin häivähdys, lihaa paljon, tuhti mausteutus, yllättävän mehevä, rasvaa on ollut pakko lisätä koska perusliha kuivempaa sorttia, harvoin onnistunut lammasmakkara kyseessä, pitkän perinteen tuottama oiva makkara. Esikypsennys kuumassa vedessä ja viimeistely kiuaspannulla. | € 10.00 |
4142 | Emstaler Höhe Wildschwein Bratwurst | 02.02.2017 | 83 | Lihaa runsaasti joittenkin mielestä hiukan kuiva, sivumaut puuttuu, laadukasta lihaa, Esikypsennys kuumassa vedessä ja viimeistely kiuaspannulla. | € 10.00 |
4141 | Emstaler Höhe Schwein Bratwurst | 02.02.2017 | 80 | Lihan tyyppi hiukan epäselvä, puruvastus hyvä, vähitellen makuun tulee mukaan pippuria, valkosipuli voimakkaasti esillä samoin joku yrtti pyrkii myös esillä, jälkimaku tasapainossa ja voimakas, Esikypsennys kuumassa vedessä ja viimeistely kiuaspannulla. | € 10.00 |
4121 | Les Occitanes Véritable Merguez Boeuf/Mouton | 29.12.2016 | 89 | Tosi maukas, paprikaa tuntuu riittäävän niin grilliin kuin lautaselle, kannattaa olla varovainen kypsennyksen aikana, kypsyttyään riittävästi luovuttaa nopeasti nesteen, jolloin maku ja suutuntuma kärsii, kivä lihappötkylä, mausteita melko runsaasti, antaa puruvastuksen, karkeaksi jauhettu liha luo selkeän tarpeen hammasväliharjalle, makeutta havaittavissa makkarassa, suolaa sopivasti, aikahyvä. | € 22.75 |
4091 | Korpelan Aito Nakki | 27.10.2016 | 60 | Mausteeton nakki, luottaa lihan ja suolan yhdistelmään maussaan, suola pääosassa, suola jotenkin epätaaisesti,voi vaikuttaa makuun, kypsennyt hiukan löysistyttää nakkia, kuori lohkeaa normisti. | € 8.30 |
3991 | Atria Leppäsavu Lenkki | 31.03.2016 | 84 | Hyvä kuori, lihaisa, lenkki napsuu kuin pahainen nakki kunnon kypsennyksen jälkeen, rakenne hyvä, sopisi hyvin hiillokselle kypsennettäväksi, koska tähän makkaraan laitettu vaiva tuo itsensä takaisin, savunmakua makkarassa jo valmiiltaan, jälkimaussa tulee esille myös pippuri. | € 7.85 |