4937 | Tapolan Hot Dog Nakki | 01.09.2022 | 59 | Keinokuori, mausteet loistaa poissaolollaan, lihaa sisältävä jäykkä pötkylä, joku tunnistamaton komponentti aiheuttaa vaivaa ja jättää lihanmaun piiloon, Jälkimaku hiukan sitruunainen. | € 9.62 |
4920 | Karavaanari | 30.06.2022 | 63 | Rasvaa ja suolaa, huolimatta kana vaanii mielleyhtymästä käytetty suomalaista sianlihaa, massa sileä yllätyksetön, rasva kiiltää leikkauspinnassa, jäykkä paksu kuori pistelee tarmokkaasti vastaan, lihaa on mutta paljon puuttuu, mausteet teillä tietymättömillä, eksyneet tästä jonnekin saharan laitaan, varmasti nuotiolla jaksaa käristää paranee, mutta sitä odotellessa. | € 13.72 |
4703 | Makulihan Hyvä Suomi Nakki | 01.10.2020 | 58 | Ulkoisesti nakki, kun siirtyy läheisempään käsikähmään tuotteen kanssa, maut vähissä, hiukan rankka kuori vaikka pureutuu, rakenne jäykkä ja kimmoisa, herättää vain vähän innostusta maistelijassaan, rasva ja suola ainoat mausteet, prinssinakin jatkettu versio, vaalea väriltään | € 16.45 |
4351 | Lukkarilan Grillipätkä | 03.05.2018 | 65 | Rakenne karkea, mehukas, rasvaa ja suolaa, rasvaa paljon, jäykkä kuori. | € 12.90 |
4134 | Chef Wotkin's Joulumakkara Weiswurst | 12.01.2017 | 87 | Mehukas, hyvä puruvastus, sopivan robusti massa, kuori pikkasen jäykkä, tarvisi lisää lämpöä, arkaainen mutta hyvä maku. | € 9.95 |
4133 | Lest & Lammas Krakoovi | 12.01.2017 | 89 | Nautittavan mausteinen makkara, lihaa käytetty ansiokkaasti, pippureita montaakin laatua, toiset erottaa rosépippurin, joku muun pippurin, täyteläinen valkosipulin tukema maku, posua ja ehkä jotain riistaan vivahtavaa maistettavissa, kutteri pysynyt maltillisemmilla kierroksilla, kuori vähän jäykkä mutta tarpeen, miellyttävä, voimakas ja pitkä jälkimaku. | € 8.00 |
3683 | Vatajan Maajussi Grillimakkara | 05.06.2014 | 59 | Sian 66% ja naudanlihaa 12%. Rasvaa, lihaa ja suolaa, kuori jäykkä, rasvaa jää suuhun, huutaa sinappia, sinappia! Jälkimaussa lievä pippuri tulee esiin mutta antaa odottaa niin kauan itseään että heikommat hermostuvat. | € 11.00 |
3642 | Benjamin Kausimakkara | 06.03.2014 | 75 | Ryynimakkaramainen, onko ryynimakkara? Ryynit paljastuvat läskipalleroiksi, maku kohtuullinen vaikka ulkonääkö epäilyttää,jäykkä kuori muistuttaa kovin ruotsalaista perinnemakkaraa Isterbrandia(läskikiekuraa, hyvät aromit mutta jäykkä kuori, makua lievästi mutta riittävästi. | € 13.30 |
3612 | Uvic Verivorst Seasooles | 02.01.2014 | 62 | Lisäaineeton, pehmeänoloinen, puuromainen rakenne, pysyy suhteellisen hyvin kuitenkin kasassa, kuori jäykkä vaikea pureksittava, vaikka lopulta periksi antaakin, suuret suurimot, maku vähemmän kuin ulkonäkö antaa odottaa, puolukkaa tarvitaan pelastamaan edes vähän makkaran puutteista, tätä tule ikävä. | € 4.65 |
3501 | Savumajan Pikkupoika Grillimakkara | 16.05.2013 | 64 | Lihaisa, muuten maut kadoksissa, palkkä lihaprosentti kuitenkaan tee makkaraa, makkara sinapin tarpeessa makujen lisäämiseksi, makkaran maku alkaa pikkuisen tympiä jo kolmannen palasen kohdalla, kuori vähän jäykkä vaikka katkeaakin puremalla, ensivaikutelma hyvä mutta sitten alkaa kaipaamaan lisää, maukkaampaa kokonaisuutta tähän hintaan. | € 10.60 |
3380 | Merosen Chorizo | 25.07.2012 | 87 | Massa hyvin punertava, kuori hiukan jäykkä, saunahiki kirpoaa uudestaan otsalle, makkarassa lisätty chiliä jauheena aika tavalla, kiuvaa kitalakea, chili huomattavan epätasaisesti jakautunut makkaroiden välillä, vaikka chiliä kohtuullisesti niin makkara tuskin sopii aloittelijoille. | € 12.00 |
3370 | Pajuniemen Pajugrilli Provence | 05.07.2012 | 80 | Lihaa, kuori jäykkä huono, muutakin kuin sianlihaa, mausteet kadoksissa aluksi ja pääsevät lihan ja rasvan läpi vasta myöhemmässä vaiheessa, rasvainen suuntuntuma vaikkei puolalainen prolemakkara olekaan, pitkä jälkimaku. | € 11.80 |
3237 | Atria Wilhelm Hot Chorizo | 18.08.2011 | 69 | Kuori vähän liian jäykkä, tuoksu hyvä, mehevä versus vähän vetinen, chili tuntuu vasta herken päästä, jälkimaussa alkaa vasta polte suussa tuntua, neste lisää poltteentunnetta, hiukan kompromissi maku, hyvästä yrityksestä huolimatta ei viety makkaran kehitystä loppuun asti? | € 8.50 |
3184 | Hovi Raivo | 05.05.2011 | 82 | Karkea rakenne, tulisuus mukana tässäkin makkarassa, purutuntuma raskas ja vaatii työskentelyä tosissaan, jopa liian jäykkää tavaraa, tiukka jööti. Tässäkin makkarassa chilin hyökkäys todella voimallinen aluksi. Eräänkin chiliseuran tunnustama voimakkuus makkarassa. | € 26.90 |
2975 | Atria Wilhelm Kevyt | 03.09.2009 | 62 | Mausteet unohtuneet? Massa hyvin tasainen,kuori jäykkä ja huono, nakkimainen vaikutelma. | € 9.45 |
2971 | Chef Wotkin's Sörkan Väärä | 18.08.2009 | 63 | Massa jämerä,voisi jopa pitää liian tukevana, kuori syötävä mutta jäykkä, makua ja mausteita ei hirveästi eikä häiriöksi asti. | € 11.90 |
2952 | Portin UkkoPekka Sour Cream | 02.07.2009 | 69 | Rasvaa, vähän pehmeä, ihme hapan perusmaku, rasvakerros jää suuhun makkaran jälkeen, maku jotenkin sekamelska, mausteet kuin sipsipussista. Kuori jäykkä. | € 7.47 |
2567 | Portin Saksalainen Olutmakkara Grilliin | 27.02.2007 | 78 | Kuivanoloinen, purutuntuma jäykkä,tasainen massa, maukas paljon lihaa, mausteita vähäisesti, vasta jälkimaussa hiukan mausteita. | € 5.75 |
2354 | Pennan Joulumakkara | 13.12.2005 | 75 | Lihaisa, mausteita saisi olla lisää, rasvaisen oloinen kuori paksu ja jäykkä, suurimoisia mukana(35%). | € 7.50 |
2329 | A. Kastenin Ryynimakkara | 25.10.2005 | 75 | Paksu Jööti! Poikkeava runsas mausteinen ryynimakkara, ryynimäinen hajoava rakeinen rakenne, johtuu lihamäärästä vai laadusta? Maku miellyttävän erilainen, mutta suoli jäykkä. | € 9.90 |