5088 | Evergreen Veganski Sojini Valjcki | 25.01.2024 | 21 | Risuaitaa kun pensas suussa, lämmitys tuhoaa makkaramaisuuden, leipämäinen suutuntuma ja makukin, mausteet ja rakenne tuovat mieleen falafel-pyörykät, kannattaa syödä nopeasti sillä maku ei jäähtyessä ainakaan parane. | € 13.83 |
4756 | Pirkka Parhaat Krakova Raakamakkara | 29.04.2021 | 88 | Hyvä kuori, mehukas, murean lihaisa, mutta pysyy kasassa, rasvaa, reilun rouhe rakenne, jauhelihamainen, irtorasvaa ja rasvapalleroita massassa, tasapainoinen tuote, jotain pientä yrttisyyttä mukana, tuttu makumaailma, jäähtyessä maku vielä paranee. | € 12.46 |
4445 | Kannuksen Lihakaupan Lämminsavu Wurstilenkki | 06.12.2018 | 65 | Rasvainen, sipuli teellä tai ilman maistuu, jäähtyessään rasva voi alkaa etomaan, leikkelemakkaramainen tunnelma, vähän mausteita pippuri lopun alettua pikkasen maistuu, syö kylmänä tai lämpimänä muttei sillä välillä. | € 14.00 |
4212 | Lihamestari Vasken Hevosengrilli | 06.07.2017 | 79 | Pehmyt rakenne, kylmänä joka löysä, mausteita ja rasvaa löytyy, kuori laittaa väjän vastaan, jotenkin erityisempi makkara, paranee vielä jäähtyessään. | € 11.26 |
4154 | Wigren Wigwurst Nakki | 02.03.2017 | 79 | 30% helpotusta hinnassa, lihaa on, aika monipuolinen mausteutus mutta hillitty, massa melko karkea, pitkä jälkimaku joka paranee jäähtyessä. | € 10.71 |
4136 | Chef Wotkin's Andalucian Chorizo | 12.01.2017 | 91 | Lihaisa, hyvää on, aluksi mausteet pilossa, mutta jäähtyessä ja jöälkimaussa pääsevät hyvin esille, voimakas pipuri ja paljon yrttejä, onnistunut mausteutus, tasainen jälkimaku. | € 13.90 |
4105 | Rannarootsi Isukas Suitsusardell | 24.11.2016 | 58 | Sisältää vain kanamassaa, sopii hieman vanhemmille sukupolvillekin, puruvastus puuttuu, mukukin kadoksissa, sitkas kuori antaa hiukas vastusta, mutta mukuakaan siitä irtoa,lämmitys tekee makkarasta hödön rakenteeltaan ja makkar5a muuttuu jäähtyessään huonommaksi, makkara maistuu jopa liivattelta, jälkimaku huono. | € 4.00 |
3916 | Harjun Harissa-lammasmakkara | 24.09.2015 | 82 | Kuivahko, luovuttaa nesteitä sisältään mutta tarkkuudella voi vaikuttaa asiaan, maukas on, lihaa riittää, narisee jäähtyessään, voimakas makuseos vie ajatukset kaukomaille, sopii varmasti pataruokiin makua tuomaan. | € 21.50 |
3830 | Atria Wilhelm Leppäsavu | 30.04.2015 | 87 | Suolaisempi uutuus, voimakkaan makuinen makkara, upea kuori, pippuri maistuu, maku huikan parane jäähtyessään, savun makua olkoon sitten keinotekoista tai aitoa runsaasti mukana. | € 5.75 |
3758 | X-tra Grillinakki | 27.11.2014 | 48 | Kylmänä parempi, lämmitys vain naurattaa nakkia, vähäinen maku sopii lapsille, oikeasti kauhea tekele, paranee jäähtyessään, tarkoitettu tosi pahan nälän varalle, sisältää koneellisesti eroteltua siipiveikon lihaa, mukana myös kanan nahkaa. | € 2.99 |
3755 | Suomisen Hirvi Makkara | 06.11.2014 | 73 | Makua ja väriä, näyttää ja tuntuu tosi rouhealta, hyvä kuori, vaikka pikkuisen vastaan panee, mausteutus jotenkin outo sekamelsa, liikaa mausteita? Mausteet epätasapainossa, linjaus puuttuu, jotain pippuria kyllä tuntuu, riistan makua, maku paranee jäähtyessä, suolaa riittämiin, jotenkin huolimaton mausteutus, vaatisi vähän lisää kehitystyötä, hiukan b version ellei c-version luonteinen. | € 12.33 |
3741 | Aimo Bratwursti | 02.10.2014 | 91 | Tuoksussa yrttisyyttä, jämäkän tuntuinen massa, maku hetken antaa odottaa itseään, jälkimaussa paljon mausteisuuta, massa ja suutuntuma hyvä, kuori myös hyvä, maku paranee vielä lisää makkaran jäähtyessä. | € 8.60 |
3736 | Savuhovi Juustokaapeli | 25.09.2014 | 82 | Juustoa, sian- ja naudanlihaa, rasvaa pinnassa, juustoa valuu, jäähtyessä juusto tuntuu kuivuneelta, kuori selkeästi poistettava tai vetäytyy kasaan pinnalta, ruokaisa, maistuu leikkelemakkaramaiselta balkanilta juustolisällä, tarveaineet varmasti hyvät, juusto pehmentää mausteisuutta, oikein hyvä omassa sarjassaan. | € 14.90 |
3717 | Liha Trio Herkkugrillimakkara | 28.08.2014 | 72 | Naudan- ja Sianlihaa käytetty, tumman vivahteinen väri, makua löytyy, massa antoi kunnon puruvastuksen, rasvaa löytyy, pippureita on mukana,koostumus saisi olla hiukan kiinteämpi, latistuu jäähtyessään kun rasva lakkaa makua antamasta. | € 10.00 |
3613 | Restel Bratwursti | 02.01.2014 | 93 | Makkara tarjouksessa mutta prosenttit tuntemattomia, jäähtyessään makuja alkaa avautua paljon mukavasti, vaikka perinteinen maksamakkaramaisuus poissa, makujen kirjo korvaa asian, meheväntuntuinen, pippuria tuntuu ensipuraisulla mutta myös jälkimaussa, massan karkeus tuo mieleen raakamakkarat, suuhun jää kaipaus makkaraa kohden ja tunne siitä että vielä menisi yksi palanen ellei useampikin, mausteet tuntuvat jälkimaussa kitalaessa, harvoin tarjolla! | € 3.83 |
3578 | Snellmanin Kunnon Kuoreton Nakki | 03.10.2013 | 76 | Lihaa porsasta 83% 7% naudanlihaa, jotenkin kylmämä parempi, helppo syödä, suositellaan siirtämistä suoraan jääkaapista lautaselle ilman energiahävikkiä, lämmitys nimittäin hävitti kaikki mausteet ja maut, aika napakka nakki huolimatta kuoren puuttumisesta, jokin keinotekoinen pinnoite sitoi nakin kasaan, makkara aika taideteos verraattuna joihinkin muihin nakkeihin lähinnä kontekstinsa takia, makkaran jäähtyessä alkavat taas pippurit ja muuut mausteet tuntua jälkimaussa. | € 11.75 |
3573 | Atria Pekoninakki | 26.09.2013 | 59 | Sangen tiivis rakenne, mauton esitys, pekoni alkaa maistua makkaran jäähtyessä kuten kylmänäkin, suolaa mukana, vaatii makeahkoa sinappia viereen, | € 10.65 |
3522 | Chef Wotkin's Cheddar Juustogrilleri | 26.06.2013 | 94 | 5% cheddarjuustoa, mehukkaannäköinen, hyvä kuori, lämpimänä juusto hiukan dominoi, paljon mausteita, mausteet pyörivät poskissa, maut senkuin vahvistuvat makkaran jäähtyessä, massa karkea, lopussa myös chilin puraisua, juusto jättää hyvän jälkimaun, toisille maistuu todella hyvin. | € 11.90 |
3503 | Savumajan Juustoinen Nakkimakkara | 16.05.2013 | 79 | Juustoinen, vaikka kylmänä tuntui juustoa olevan enemmänkin, juustossa kuivahko makuvivahde, ihan mukava kokonaisuus, ihan hyvä napakka nakki, tätä makkaraa tekee mieli ottaa lisää,makukin paranee juuston jäähtyessä. | € 15.05 |
3461 | Rannarootsi EHE Priskelt Liha Viiner | 27.02.2013 | 64 | Makkarassa keinotekoinen irtokuori, joka irtoaa kylmästä paremmin kuin lämpimästä nakista, syötävä ilman kuorta, maku paranee jäähtyessä, ihan hyvän makuinen, lihaisan untuinen, pippuria, pippuria tuntuu eritoten jälkimaussa. Valmistaja ilmoittanut lihapitoisuuden epä ja määräisesti, tiedoissa arvio. | € 3.30 |